понеділок, 20 травня 2013 р.

Письменницькі гостини в моїй бібліотеці. Любов Пшенична

16 травня до моєї бібліотеки завітала зовсім непересічна гостя, а найсправжнісінька письменниця і поетеса - Любов Антонівна Пшенична.
Гарний сонячний день супроводжував піднесений настрій, а очікування зустрічі було передвісником чогось цікавого та незвичайного.
Але все почалось з того, що письменниця трішки запізнювалась,



а на визначену годину була повна зала глядачів. І тут мені прийшлося рятувати ситуацію. Можна сказати експромтом.  В цій ситуації дуже допомогла презентація про житя і творчість Любові Пшеничної.
Крім того усі присутні змогли більш детально ознайомитися з творчістю письменниці, а саме почути казки  та вірші письменниці у моєму виконанні. А нашої гості все не було і не було...
В цей момент вихованці дитячого садочка "Струмочок" разом з виховательками зробили нам усім просто супер подарунок. Було дуже несподівано прослухати гарні веселі пісні у їхньому виконанні. Дитячі дзвінкі голоси розворушили всю глядацьку команду.
Далі у нашій програмі був мультик про "Незнайку на місяці" і справжнісінька кава-пауза.

Але саме очікування нашої почесної гості - переможниці, лауреатки багатьох літературних конкурсів - Любові Пшеничної, і те що ми почули від неї, перевершило усі сподівання.
Адже цікава, легка для сприйняття розповідь про себе, про творчість та про деякі життєві моменти захопила з першої хвилини, а вірші у виконанні авторки не залишали без посмішки і щирого захоплення.


Адже зовсім несподівано почути скоромовку з першою літерою власного імені, а різноманіття "квіткових" загадок переносить у величезний квітник. Доповненням розповіді став пластиліновий мультик на одну з казок письменниці.

В нагороду за змістовну зустріч Любов Антонівна отримала море запитань від юних глядачів, яких цікавило абсолютно все, до найменшої деталі про письменницю, її навчання і літературну творчість.
На завершення письменниця подарувала нашій бібліотеці декілька власних книг та видання власного чоловіка -  Миколи Пшеничного, який також дитячий письменник, і провела справжню автограф-сесію.
  Коротко про гостю моєї бібліотеки:
Любов Пшенична - поетеса,  письменниця,  авторка книг для дітей і дорослих.
     Лауреат Рівненської обласної молодіжної премії імені М.Максися, обласної літературно-мистецької премії імені Валер'яна Поліщука, просвітянської – імені Грицька Чубая, перший номінант громадських рейтингів «Кришталевий жолудь» та «Золотий колос» та премії-стипендії в галузі культури США (штат Нью Джерсі).Член Національної спілки письменників України.
Відповідальний секретар Дубенської організації Національної Спілки письменників України.


В цьому році книга "Коли зацвітуть лілеї… " принесла авторці перемогу в обласному конкурсі "Краща книга - 2012".
Така зустріч дещо активізувала юних читачів, які просто хвилею хлинули до бібліотеки і взялися за книги. Дехто зізнався, що також час від часу пише вірші, а інші, що хочуть спробувати себе в письменництві.
Крім того для самої себе я взяла декілька порад Любові Пшеничної, що ніколи не потрібно боятись показати себе, свою думку і спроби творчості. Необхідно вірити у себе і серед усіх життєвих негараздів старатись віднайти позитив, яким потрібно ділитися з оточуючими.

1 коментар: